top of page
EDE4.jpg

Ede Future Proof

Ede is een gemeente van ondernemende mensen en veel (en grote) bedrijventerreinen. Het is belangrijk dat bedrijven daar goed kunnen ondernemen. Ook bij energietransitie, circulariteit, klimaatadaptatie en biodiversiteit spelen bedrijventerreinen een belangrijke rol. "Hoe staan onze bedrijventerrein er eigenlijk voor?", vroeg de gemeente Ede.

 

Het antwoord was dat je dat alleen sámen met ondernemers kunt bepalen. Dat hebben we gedaan. Niet van achter een bureau maar ‘on tour’, met een speciaal ontwikkelde ‘toekomstbestendigheidsscan’ trokken we met ondernemers over hun bedrijventerrein. Verduurzaming gaven we extra veel aandacht.

 

Toen we merkten dat de veertien (14!) bedrijventerreinen veel van elkaar konden leren, stelden we een overkoepelende bedrijventerreinencommissie in.

 

Wij brachten ondernemers in contact met andere ondernemers. Zij overtuigden elkaar van waarom parkmanagement een goed idee is en hoe verduurzaming werkt, bijvoorbeeld. Aan het eind van het project besloten ze de commissie voort te zetten.

Daar houden we van. 

lees meer over dit project:

maarten@ruimtemensen.nl / 06 27 555 205
bottom of page