top of page
LV1.jpg

Leegstandsbestrijding

Leidschendam-Voorburg. Jarenlang was het de lijstaanvoerder in leegstand. Toen een derde van de kantoren er leeg stond, zette de gemeente in op transformatie. Met succes: kantoorkolossen werden woontorens. Maar voor ondernemers was er ineens geen plaats meer. “Help ons de balans te vinden”, was de vraag waar Ruimtemensen mee aan de slag ging. 

 

Wat bleek is dat mensen van Economische Zaken moeite hadden om te onderbouwen waarom kantoren -hoewel leegstaand- toch behouden moesten blijven voor economische functies. We gingen de boer op en spraken met ondernemers, ontwikkelaars en ambtenaren; op zoek naar evenwicht.

 

Kiezen voor transformatie bleek vaak de makkelijkste, maar niet altijd de beste oplossing. Maar waarom niet combineren? Waarderen we ondernemers in de buurt wel genoeg?

 

We brachten partijen bij elkaar en het gesprek richting kansen, in plaats van problemen. Over leegstaande kantoren die als creatieve hotspots voor levendigheid zorgen en meer. Het resultaat was een praktisch afwegingskader voor functiemenging.

maarten@ruimtemensen.nl / 06 27 555 205
bottom of page