top of page
FAN7.jpg

Innovatie in Nijkerk

Nijkerk is een stad van foodbedrijven. Grote foodspelers (Arla, Bieze, Struik) en talloze kleineren zijn er gevestigd. Maar werkten er niet samen. Of wij daar verandering in kon brengen? Die vraag van de gemeente was het begin van een mooie samenwerking tussen ondernemers, onderwijs en overheid.
 

Een goed vestigingsklimaat is meer dan kavels en bereikbaarheid. Elkaar kennen en talent & samenwerkingspartners aantrekken zijn minstens zo belangrijk om bedrijven ergens goed te laten gedijen. ‘Waar ligt u wakker van?’ vroegen we de directeuren. Het gebrek aan nieuw talent met mbo foodopleiding was het antwoord. Dus gingen we daar mee aan de slag.

Wat volgde is een reis waarin ondernemers, onderwijsdirecteuren en gemeentebestuurders door elkaars bril leerden kijken. De winst was Food Academy Nijkerk. Een innovatieve manier van opleiden in de wereld van food, samen met bedrijven en mét baangarantie. Wat bottom-up begon bleek aan de top gewaardeerd, toen het Rijk de Food Academy Nijkerk opnam in Regiodeal Foodvalley.

lees meer over dit project:

maarten@ruimtemensen.nl / 06 27 555 205
bottom of page