top of page
Business en Science Park Wageningen 1.jp

Nieuwe toekomst voor eerste Science Park van Nederland

Op Wageningen Campus ontwikkelden we met ondernemers, gemeente en provincie een plan om Business Science Park Wageningen terug te brengen: midden in ons nationale ecosysteem van agrifood bedrijven en instellingen.

 

Een project met ontmoeting als centraal thema. Science Park Wageningen is Nederlandse eerste bedrijvenpark. Begin jaren 80 ontwikkeld om een brug te slaan tussen de universiteit en het bedrijfsleven. Het werd een succes, maar terwijl elders vergelijkbare scienceparken volgden, liepen hier de kwaliteit (en betrokkenheid) terug. Een sleetse uitstraling van de openbare ruimte, ondernemers die niet waren georganiseerd en duurzaamheidsambities vroegen om een nieuwe impuls. 


We organiseerden walks in the park waarin we ondernemers en bestuurders bij elkaar brachten rond een plan gericht op ontmoeting. Omdat ontmoeting voor creativiteit en innovatie. Ontwerper Marseille Buiten vertaalde de ambities naar een duurzaam park met vergaderplekken in de openbare ruimte, veel groen en nieuwe verbindingen tussen gebouwen en mensen. Ook de provincie raakte enthousiast en nam het plan op in Agrifood 2030.

 

De uitvoering is gestart, dus trek je wandelschoenen vast aan!
 

De Gelderlander
De Gelderlander

maarten@ruimtemensen.nl / 06 27 555 205
bottom of page